23948sdkhjf

Perstorp växer ytterligare i Kina

Specialkemitillverkaren Perstorp har förvärvat ytterligare en affärsverksamhet i Kina. Affären befäster Perstorps postition som ledande inom polyoler och är enligt företaget en naturlig utveckling på satsningen på egen produktion i Kina som inleddes för ett år sedan.
LÄS ÄVEN
» Perstorp köper syrafabrik i Singapore
» Perstorp startar produktion i KinaKöpet av den kinesiska polyoltillverkaren Zibo Linzi Yongliu Chemical Industrys verksamhet för tillverkning av Neo (Neopentylglykol) skedde vid årsskiftet genom Perstorps samarbetsbolag Shandong Fufeng Perstorp Chemical. Verksamhetens omsättning förväntas bli ungefär 300 miljoner kronor under 2008.
Bo Dankis, vd och koncernchef för Perstorp, säger i ett pressmeddelande att förvärvet är ett naturligt andra steg i satsningen på att snabbt öka företagets affärer i Kina. Yongliu är Kinas näst största tillverkare av polyolen Neo.
Anläggningen som Perstorp förvärvat har en kapacitet på 20 000 ton per år och drygt 150 anställda. Sedan tidigare har Perstorp en produktionsanläggning för polyolen TMP (Trimetylolpropan) i samma distrikt.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063