23948sdkhjf

Ny mötesplats på Konstruktion & Design

Ett drygt år innan nästa upplaga av Konstruktion & Design lägger Anki Fagerström, mässansvarig, fram målsättningen, att se goda idéer födas. Stimulera produktutvecklingen inom nordisk industri genom en nyskapad mötesplats, Material fusion, är den tydligaste förändringen.
Anki Fagerström beskriver Material fusion som ett initiativ för att utveckla den nordiska industrin. Enligt Fagerström blir steget mellan idé och produktion, från tanke till färdig produkt, allt kortare. Med mötesplatsen vill hon att mässan ska bidra till att besökarna ska se alla möjligheter och ligga steget före.
Råvara Sverige är en samarbetspartner och vd Anders Breitholtz menar att namnet Material Fusion ska tolkas bokstavligt. Fusion innebär att smälta samman och Breitholtz menar att det är vad som krävs för att produktutvecklingen ska ta fart i Sverige.
En fusion mellan material ger nya egenskaper, säger Breitholtz i ett pressmeddelande, men det ska också ses som en fusion mellan kunskapsområden, och inte minst mellan människor.
Konstruktion & Design anordnas den 10-12 mars 2009 på Svenska Mässan.

Foto: Svenska Mässan
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063