23948sdkhjf

IFP Research och SICOMP i ny skepnad

Både IFP Research och SICOMP står inför en hel del förändringar som träder i kraft den 1 januari 2008. Om vi börjar med IFP Research så kommer bolaget att införlivas med IVF och dess verksamhet. IFP har idag en stark polymerverksamhet som förstås kommer att bestå även inom IVFs regi.
Text: Lars Liljenfeldt, Swerea SICOMP, och Håkan Damberg, Swerea IVF

Många företag anlitar redan idag IFP för forsknings- och utvecklingsarbeten inom fiber, textil, plast, nonwoven och gummiprodukter – allt detta fortgår och kommer att vidareutvecklas inom IVF. All personal är kvar i organisationen och fysiskt sitter de kvar i samma byggnad, om än att vissa omflyttningar är att vänta. IFP Research nuvarande VD Ronald Pedersen blir marknadschef på Swerea, en ny tjänst för att stärka Swereas position som forskningsresurs.

För SICOMP väntar samma förändring som de andra Swerea-insituten IVF, KIMAB och SweCast, alla företag byter namn och får samtidigt en ny grafisk profil för att tydligt markera samhörigheten. Om vi börjar med namnbytet så kommer instituten att heta Swerea IVF, Swerea SICOMP osv. Detta återspeglar sig även i våra nya logotyper som visas nedan. Den nya grafiska profilen kommer förstås att synas i allt vårt material, från skyltar till visitkort.

Alla inom Swerea-gruppen får dessutom nya e-postadresser, fornamn.efternamn@swerea.se. De gamla adresserna gäller en tid in på 2008 men fasas ut under våren. Web-adresserna ändras också så för bolagen till www.swereaivf.se, www.swereasicomp.se etc.

Precis som tidigare kan IVF (IFP Research) och SICOMP utföra specifika forsknings- och utvecklingsarbeten inom fiber, textil, plast, gummi och kompositområdet men framför allt att vi inom Swerea-sfären kan erbjuda bredare och attraktiva totallösningar för komplexa problem.
En disciplin som kommer att öka i betydelse är fibrösa och polymera material i kombination med elektronik. IVF har arbetat länge inom elektronikområdet och tillsammans med SICOMP och IFPs breda kompetens inom fiber- och polymerteknologi tror vi att vi har goda möjligheter att utveckla nya produkter tillsammans med industrin inom detta område. I och med sammanslagningen mellan IFP Research och IVF till Swerea IVF kommer kunskapen inom dessa olika områden att samlas under ett tak och möjligheten att genom denna tvärvetenskapliga korsbefruktning fördjupa oss inom området ”smarta intelligenta material”.
Med tillförsikt ser vi fram mot 2008 och de utmaningar som väntar.

Swereakoncernen
Swereakoncernen med bolagen IVF, KIMAB, SweCast och SICOMP bidrar till industriell utveckling genom att skapa, förädla och förmedla forskningsresultat. Tyngpunkten ligger inom material-, produkt-, process- och produktionsteknik. Koncernbolagens verksamheter innefattar forskning och utveckling, provning och mätning, undervisning, standardisering, vissa branschfrågor samt uppdragsverksamhet. Swerea AB ägs gemensamt av näringslivet och staten. Swerea omsätter 2007 ca 440 MSEK med 400 anställda. Mer info på www.swerea.se
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062