23948sdkhjf

LFT i ny instrumentbräda

VW Golf och Eos samt Audi A5 Coupé är utrustade med instrumentbräda av nytt snitt. Materialet i de nya instrumentbrädorna är en långfiberförstärkt termoplast (LFT), från Ticona. Ett plus med materialet är att komponenter som exempelvis passagerarsidans airbag kan integreras fullt ut i instrumentbrädans uppbyggnad. Vidare kan komponenter med lägre fiberinnehåll som ventilationsrör eller munstycken integreras, vilket i sin tur reducerar produktionskostnaden.
Det långfiberförstärkta materialet, Celstran+, kan användas såväl tillsammans med vanlig polypropen, PP copolymer och PP blends som matrismaterial.
Instrumentbrädans LFT-struktur förses i nästa led med ett polyuretanskum, som skapar en behaglig mjuk känsla. Slutligen förses brädan med ett skinn, vanligen PVC, som appliceras på den skummade ytan för att ge produkten sin visuella appellering.

På grund av goda mekaniska egenskaper och låga vikt har Celstran+ funnit en plats i personbilar som Audi 5 Coupé, VW Golf och Eos med flera passagerarfordon.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11