23948sdkhjf

Stenqvist får tysk ägare

Förpackningskoncernen Stenqvist har sålts till den tyska konkurrenten Papier-Mettler. Någon omedelbar effekt på produktionen eller sysselsättningen får inte affären, enligt företagsledningen. Stenqvist tillverkar bland annat plast- och papperspåsar.
Efter fyra år med Triton vid rodret har riskkapitalfonden sålt förpackningsföretaget Stenqvist till den tyska privatägda förpackningsjätten Papier-Mettler, uppger Helsingborgs Dagblad.
Morten Halvorsen, koncernchef för Stenqvist, säger till tidningen att han tror att det är en bra lösning. Enligt Halvorsen är den nya ägaren är väldigt kapitalstark och vill stärka plattformen i Norden.
Enligt Morten Halvorsen kommer företagsnamnet att leva kvar. Stenqvist tillverkar påsar av plast och papper, samt tryckt material, till livsmedelsindustrin. Koncernen med sammanlagt 850 anställda har åtta fabriker i fem länder, och fjolårets omsättning landade på 1,4 miljarder kronor.
Papier-Mettler har sammanlagt 1500 anställda i 14 länder, inklusive ett försäljningskontor i Stockholm, och omsätter 5,5 miljarder kronor. Huvudkontoret ligger i Morbach, nära gränsen till Luxemburg.
Någon kommentar till hur stor köpeskillingen är vill Halvorsen inte ge. Affären träder i kraft från och med januari nästa år, under förutsättning att konkurrensmyndigheter godkänner köpet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.594