23948sdkhjf

Deflamo går in på börsen

Sollentunaföretaget Deflamo går in på börsen med en ny typ av giftfritt flamskyddsmedel för bland annat plastindustrin. Målet är klart, om tio år ska företaget ha kommit upp i miljardomsättning enligt vd Fredrik Westin.
Deflamo marknadsför och tillverkar det miljöanpassade flamskyddsmedlet Apyrum. Företaget har nu godkänts av listningskommittén på Nordic Growth Market, för listning på NG Nordic MTF, en marknadsplats för handel i små och medelstora entreprenörsdrivna tillväxtföretag i Norden. Första handelsdag blir den 17 januari.
Målgruppen för Deflamos flamskyddsmedel är industrin inom plast, kemi, papper och trä. Fredrik Westin säger till nyhetssidan Realtid.se att en börsintroduktion ger företaget en kvalitetsstämpel och han räknar med att trovärdigheten på marknaden ska öka då insynen i företaget blir bättre.
Westin uppskattar marknaden för flamskyddsmedel globalt till 22 miljarder per år, med en tillväxt på fem procent. Företagets tillverkningsanläggning kommer sannolikt att placeras på västkusten.

Foto: Deflamo

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125