23948sdkhjf

Kina skärper kraven på importerat plastavfall

De kinesiska myndigheterna ska införa hårdare regler kring importen av bland annat plastavfall. Landet är världens största importör av avfall men ofta är materialet som importeras av väldigt låg kvalité.
Reglerna ska göra det enklare att driva laglig återvinningsverksamhet i Kina och underlätta för myndigheterna att sätta åt illegala verksamheter. De nya kraven innebär bland annat att den som exporterar avfall måste ange en detaljerad beskrivning av det plastavfall som skickas till Kina.
Dessutom förbjuder man import av material som enbart kan avyttras genom förbränning. Detta för att inte landet ska användas som soptipp när flera industriländer förbjuder deponering.
Inte heller material som det finns gott om i Kina ska kunna importeras lika enkelt som förut. Den kinesiska miljömyndigheten kommer att ha en lista med vad som är tillåtet att föra in i landet. Övriga material avgörs från fall till fall.
Enligt PRW.com ska förslaget först godkännas av Kinas lagstiftande myndighet, men det sägs bara vara en formalitet. De nya reglerna gäller i så fall från och med den 1 januari.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079