23948sdkhjf

Efterfrågan på pigment ökar i Asien

Plastindustrin är en framtida tillväxtssektor för pigmenttillverkarna, men efterfrågan och produktionen av pigment fortsätter att flytta från USA, Västeuropa och Japan mot främst Kina och Indien. Det kan man läsa i en ny marknadsstudie från Ceresana Research.

I studien kan man läsa att marknaden i de industrialiserade länderna mer eller mindre är mättad av ett fåtal stora leverantörer. Den asiatiska marknaden är fortfarande mer öppen och nya asiatiska företag pressar de etablerade tillverkarna. Fortfarande lockar låga löner och lösare miljökrav.
Förra året låg den totala världsmarknaden för oorganiska, organiska och specialpigment på 7,4 miljoner ton. Tillväxten beräknar Ceresana Research till 2,9 procent per år, vilket skulle innebära totalt 9,8 miljoner ton 2016.
Nästan alla sektorer inom industrin behöver pigment, och antalet tillverkare som vill ha nya färger och visuella effekter hos förpackningar och reklammaterial. Tillväxtmarknader är bland annat plast-, färg- och lackeringsindustrin.

Foto: Ceresana Research

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062