23948sdkhjf

Plast lockar industridesigner

Just nu råder stort intresse i Sverige att använda plaster i olika konstruktions- och designlösningar. Inte minst därför att plast ”ligger i tiden”. Det är en av slutsatserna från seminariet Designing in Plastics, som arrangerades i Stockholm i tisdags.
Designing in Plastics är ett specialseminarium som vänder sig till konstruktörer och industridesigner som vill lära sig mer om plastanvändning. Att det finns många sådana framstod klart under tisdagens seminarium som lockade drygt 100 konstruktörer och industridesigner till Clarion Hotel i Stockholm.
Bland annat fick de av Jon Asle Sjøli från Distrupol lära sig hur man på ett enkelt sätt kan gå tillväga för att välja rätt plast till rätt tillämpning. De fick också veta vad man ska tänka på om man vill ersätta metall med plast av Craig Norrey från DuPont.
När man väl kommit så långt som till produktion finns det en rad saker att tänka på även för industridesignern och konstruktören. Det kunder Lars Stenerud från Plasto vittna om och ge värdefulla tips. För den som inte väljer traditionella bearbetningstekniker finns alternativ som lasersintring, en teknik som presenterades av Markus Glasser från EOS.
Att det just nu finns ett stort intresse bland inte minst industridesigner för plast, kunde Björn Florman från Materialbiblioteket berätta. Han får så gott som dagligen besök av designer som är intresserade av nya och spännande plastlösningar. Det gäller bara för industrin att fånga upp det intresset med rätt produkter, menade han.
Designing of Plastics avslutades med en serie workshops där konstruktörer och industridesigner fick möjlighet att gå på djupet med sina frågor och funderingar.

Plastos VD Lars Stenerud berättade för drygt 100 konstruktörer och industridesigner vad de ska tänka på för att en plastkonstruktion ska kunna produceras utan problem.

Under eftermiddagens workshops diskuterade bland annat Jon Asle Sjøli från Distrupol materialval.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.375