23948sdkhjf

Scanplast arrangeras vartannat år

Från och med 2009 kommer Scanplast att arrangeras vartannat år, till skillnad från som nu, vart tredje. – Det är för att vi vill få en närmare och mer regelbunden kommunikation med branschen, säger den nya projektledaren Anki Fagerström.
Plastmässan Scanplast är just nu inne i en fas av förändring. Arrangören Svenska Mässan vill förändra mässan och göra den mer attraktiv, inte minst som konkurrensen på plastmässor har ökat. Bland annat har en omfattande intervjuundersökning gjorts med företrädare för plastindustrin och en av de synpunkter som kommit fram är att många anser att tre år är ett för långt uppehåll mellan mässtillfällena.
– Därför har vi nu beslutat att låta Scanplast gå in i en tvåårscykel istället, säger Anki Fagerström. Utvecklingen är så snabb inom plastbranschen att det hinner hända för mycket om mässan bara arrangeras vart tredje år.
Fortfarande återstår mycket arbete innan nya Scanplast helt tagit form men klart är redan nu att tyngdpunkten inte längre kommer att vara plastmaskiner, även om sådana utställare fortfarande är välkomna, menar Anki Fagerström. Istället kommer Scanplast att mer få inriktning mot produktutveckling. Ett av de teman man kommer att satsa på är hur andra material kan ersättas med plast.
Det nordiska konceptet kommer Svenska Mässan heller inte att ändra på. Tvärtom kommer man att satsa hårt på att göra Scanplast till en verkligt internordisk mässa.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063