23948sdkhjf

Plast spelar större roll 2030

Hur ser världen ut 2030? En sak står klart, den kommer att vara helt olik den värld vi lever idag. Plast kommer spela en större och mer betydande roll i våra liv. Robotar i alla dess former kommer att finnas närvarande över allt och flera fordon kommer att köras på egen hand.
Ray Hammond är en amerikansk futurist som studerat framtiden under tjugofem år. De senaste tolv månaderna har han på inrådan av PlasticsEurope studerat trenderna som kommer att spegla samhället 2030. I går kväll (onsdag 21 november) lanserade han och PlasticsEuropes sin rapport ”The world in 2030” i Bryssel, Belgien. För den stora allmänheten som inte hade möjlighet att närvara, sändes tillställningen i realtid, via ett professionellt TV-team på PlasticsEuropes websida.
Rapporten är resultatet av ett års forskning där de ställt sig frågor som: Hur kan vi använda plast för att hjälpa till att skydda klimatet, när förrådet av de fossila bränslen minskar? Vad kan vi göra för att garantera mat, land och energi med en population som överskrider 8 miljarder människor?
Under sändningens sammanlagt tre timmar berättade Ray Hammond, på ett inlevelsefullt sätt, att befolkningen kommer att öka och vara mellan nio och tolv miljarder 2050. Hur den sociala demografin kommer att förändras precis som klimatet och mer där till.
Ray Hammond klargjorde att plast kommer att spela en större roll i våra liv. Plaster kommer att bli allt smartare. Utöver användningen som högpresterande plaster för att förse kroppar till jetplan som nya Boeing Dreamliner kommer plaster att kunna användas som ersättning för mänskligt blod. Plast kommer att vara nyckeln vid byggandet av bilar med ultralågt utsläpp, som samtidigt kan förflytta sig 150 mil med endast fyra liten bensin. Andra uppfinningar kommer att inkludera plaster som växer på träd, plaster som kan inbegripa sensorer och kommunikativa nätverk, och plaster som vet hur de fortlöpande ska läka sig själva.

Livet 2030 kommer på flera olika plan att vara helt annorlunda jämfört med vårt sätt att leva idag. 2030 har en rad svindlande vetenskapliga genombrott plötsligt framställts simultant inom en rad områden.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095