23948sdkhjf

Hög målsättning för Elmia Polymer

Våren 2009 arrangeras den första Elmia Polymer-mässan. Men redan nu har mässan, genom samarbetet med Plastmaskingruppen, flera färdiga utställare. Dessutom har tyska Krauss Maffei bokat plats.
Enligt Peter Scott, affärsområdeschef Elmias fackmässor, har man en mycket stor utställning på gång i Jönköping. En utställning som stöds av hela branschen, och dessutom i samarbete med Fakuma.
- Det betyder väldigt mycket att Schall-Messen, arrangören bakom Fakuma, för första gången väljer att inleda ett samarbete utanför Tysklands gränser. Att de väljer oss är en rätt stor sak i sig, det betyder mycket för satsningen på Elmia Polymer att vi kan dra nytta av deras erfarenheter, säger Scott.
- Viktigt är också att Plastmaskingruppen, PMG, har valt att stödja Elmia Polymer. Det betyder att vi har en mangrann uppslutning av utställare från alla stora maskinvarumärken.
Vid sidan av PMG har Krauss Maffei valt att satsa på mässan. Företaget har sitt svenska huvudkontor i Jönköping. Just platsen är enligt Peter Scott vald efter synpunkter från branschen, Jönköping ligger bra till jämfört med var huvuddelen av den plastbearbetande industrin finns.
- Från branschens sida pratas det om att vi ska bli den ledande nordiska samlingspunkten 2009. Vår målsättning understiger inte den som Scanplast har. Ett skäl till att branschen, främst i form av PMG, har kommit till oss med önskemålet om en mässa är att det behövs en förnyelse. Då vill man se vad vi kan göra på Elmia.
- Därutöver så ser vi framför oss en komplett utställning kring plast- och gummibearbetning allt ifrån maskiner till utrustningar och test- och mätsystem, bearbetningsindustrin vill vi också ge en plats på mässan, menar Peter Scott.

Foto: Elmia

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078