23948sdkhjf

ACM tar över Imerys distribution i Sverige

Det nybildade bolaget ACM, Applied Chemicals and Minerals, blir ny distributör för Imerys när företagets avtal med CDM löper ut den sista november. Distributionsavtalet omfattar produkter som kalcinerad kaolin och kalciumkarbonat till bland annat plast- och gummiindustrin.
Från och med den första december tar ACM över distributionen av Imerys produkter. Då löper nämligen det treåriga avtalet ut som tecknades mellan Imerys och CDM när CDM såldes till Ciba Specialty Chemicals.
Bengt Wigermo, som är vd för det nybildade ACM AB, kommer närmast från en tjänst som vd för just CDM.
- ACM är ett nybildat svenskt aktiebolag med huvudkontor i Västra Frölunda. Vi har tecknat ett flerårigt avtal med Imerys Minerals vad gäller distribution av produkter som kalcinerad kaolin och kalciumkarbonat från Performance Minerals Europe, PME.
Tommy Petersson och Monica Jällbrink, som tidigare jobbade tillsammans med Bengt Wigermo på CDM kommer att följa med till det nya bolaget.
- A:et i ACM ska symbolisera att vi kommer att ha som affärsidé att personalen kommer att stå för kompetens och se till att vi kan produkterna och kundens produktionsprocesser.
- Våra kunder är tillverkningsindustrin i Sverige, främst inom plast, gummi, färg och lim. Men däremot inte pappersindustrin, där har de en egen organisation, säger Wigermo.
De sista bitarna i pusslet har fallit på plats först under de senaste veckorna, därför är det bråda dagar inför övertagande av distributionen den första december. Förhoppningen är man ska hinna få upp en hemsida för företaget på domänen acmgroup.se innan slutet av november.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.086