23948sdkhjf

Tryckluft förbilligar elräkningen

Genom att investera i effektivare maskiner och förbättra sin drift och sitt underhåll skulle mellan 30 till 50 procent av den elektricitet som används i t ex pumpar, kompressorer och fläktar kunna sparas.
En minskning av energianvändningen i elmotordrivna system är en av prioriteringarna i EU:s program ”Ett energiintelligent Europa”.
Ulf Eneqvist är marknadsansvarig hos Kaeser Kompressorer AB. Han menar att om tryckluftskostnaderna i Europa optimerades skulle besparingar på upp till 33 procent vara möjliga att uppnå. Det skulle sänka kostnaderna väsentligt samtidigt som det skulle innebära betydligt lägre koldioxidutsläpp. Enligt Eneqvist har Kaeser Kompressorer med sitt patenterade skruvpaket Sigma lyckats få ner energiåtgången på sina skruvkompressor i mellanklassen, motsvarande energiåtgången i en svensk normalvilla under ett år.
Företagets samtliga kompressorer är dessutom förberedda för värmeåtervinning via en plattvärmeväxlare som möjliggör framställning av 70-gradigt varmvatten och är lämpliga att använda i befintliga varmvattenanläggningar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063