23948sdkhjf

Ny bioplast klarar termoformning

En ny bioplast som kan användas till förpackningar som tillverkas genom termoformning har utvecklats av Cereplast. Med hjälp av nanoteknologi har företaget utvecklat en bioplast med egenskaper som gör att den klarar relativt höga temperaturer.
Hittills har temperaturer på omkring 44-45 grader för ren PLA, eller maximala 60 grader där den ingår, varit högsta temperatur vid produktion av emballage. Detta har begränsat möjligheterna att använda bioplasten till termoformning.
Enligt Cereplast kan den nya polymeren, kallad CP-TH-6000, klara av de temperaturer som används vid termoformning. Dessutom kan priset sättas lägre än för konventionella material för termoformning.
Cereplast erbjuder det nya materialet i 15 olika varianter, anpassade för olika behov när det gäller förpackningar. Till CP-TH-6000 används PLA som levereras av den ledande producenten, NatureWorks, och baseras på majsstärkelse.
Företagets vd, Frederic Scheer, säger i ett uttalande att även om bioplaster och komposterbara material har skapat stort intresse under de senaste åren, står det klart att en av begränsningarna är temperaturhärdigheten. Scheer menar att den nya PLA-kvaliteten skiljer sig från vad konkurrenterna kan erbjuda.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063