23948sdkhjf

LD Equity investerar i danska Bramming Plast-Industri

LD Equity köper 60 procent av aktierna i danska Bramming Plast-Industri som är en av Nordeuropas ledande skumplastbearbetare. Köpet är ett led i ett generationsskifte, men ägaren och grundaren, John Feldt, fortsätter som ansvarig för verksamheten. Köpesumman är inte offentlig.
Aktierna som köps av LD Equity kommer från grundaren, huvudägaren och den administrativa direktören John Feldt. Han kommer att fortsätta äga resterande 40 procent av aktierna tillsammans med den övriga i ledningsgruppen. Feldt fortsätter dessutom att leda verksamheten.
Christian Møller, LD Equity, säger i ett pressmeddelande att han ser stora möjligheter att utveckla Bramming på en intressant marknad. Köpet ses som ett steg i ett generationsskifte för företaget som grundades av John Feldt i början av 70-talet.
Bramming Plast-Industri, med huvudkontor i Bramming, har produktion i fyra fabriker med ungefär 200 anställda. Dessutom har företaget sedan 2001 en fabrik i Lipiany, Polen, med 190 anställda. Den anläggningen ska byggas ut under 2008.
Verksamheten är indelad i fyra områden, teknik, möbler, sjukvård samt detaljindustri.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063