23948sdkhjf

Wemo goes global

Svenska Wemo Automation AB med de tre bröderna Ståhl och deras kollegor finns på plats även denna K-mässa, med en monter större än någonsin. Trots att man denna gång även byggt på höjden var det mycket trångt bland alla besökare.
- Vi har haft fullt upp precis hela tiden. Intresset för automatisering och för vårt sätt att tänka är mycket stort. Förfrågningar har kommit från jordens alla hörn, berättar en glad Olof Ståhl.
K-mässan är en viktig plattform för Wemo. Förra gången etablerades kontakt med det indiska företaget Prasad Group, som är ett företag med europeiska agenturer inom kringutrustning och automatisering. Prasad är idag Wemos återförsäljare i Indien och snart kommer även tillverkning av små Wemo-robotar att ske i landet. På sikt ska även montering av mellanstora robotar ske vid denna fabrik. De stora enheterna kommer däremot att hanteras direkt från Sverige.
- Prasad är vårt första joint-venture, eftersom den tyska enheten är vårt dotterbolag. Indien är en viktig marknad med en enorm potential. Fortfarande är arbetskraften billig så konkurrensargumentet är kvalitet och kapacitet, berättar Olof Ståhl. Han ser det som mycket spännande att vara med redan tidigt på en marknad där accepteradeprocessen bara är in sin början när det gäller automatisering.
- Det gäller ju att investera även på lång sikt för att vara framgångsrika och att på ett tidigt stadium skapa trovärdighet, avslutar Olof Ståhl och börjar packa samman montern för denna gång.
Tack och adjö K 2007 – nu gäller det att följa upp alla förfrågningar hemma i småländska Bor!

Bengt Ståhl (till vänster) och Olof Ståhl från Wemo tillsammans med företagets återförsäljare Bhavin Shah, som äger Prasad Group med nio kontor över hela Indien.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062