23948sdkhjf

Wittmanns fjorton produktstationer

Fjorton olika stationer med utrustning leder besökarna runt i Wittmanns monter. Det genomgående temat är innovation inom alla typer av kringutrustning, från torkar till robotar.
Bland nyheterna finns Drymax ER 60 Roto som är en inkapslad torkutrustning som bygger på en helt ny teknologi, där man kombinerar det bästa hos en dubbelbädds desickanttork och en standard hjultork. Resultatet är en konstant och stabil daggpunkt, extremt energisnål process och att man slipper byta kostsamt hjul vid förorening. Dessutom är det endast en tätning som riskeras att nötas.
En annan stolthet är Gravimax gravimetriska blandare som i realtid ger exakt blandning av varje batch. Detta uppnås med speciella avancerade korrigeringsalgoritmer som tagits fram för att nå exakt styrning. Resultatet är en avsevärd materialbesparing och systemet har därmed extremt kort återbetalningstid.
På kylsidan presenteras bland annat det senaste tillskottet i Coolmax-serien av portabla kylare, som nu täcker kapaciteter från 10 kW upp till 90 kW. Bland robotar finns den fjäderlätta och kompakta W801 för betjäning av formsprutmaskiner med låskraft mellan 250 kN och 1250 kN. Lastbärande förmåga är upp till tre kilogram. En annan robot är SmartRemoval, som är en extremt snabb robot där optimal rörelsehastighet anpassas i förhållande till formrörelsen.
Nyheten bland granulatorer är MAS som baseras på ett helt nytt koncept med kompakt konstruktion. Kvarnen passar utmärkt för inline återvinning av mjuka till halvmjuka plaster. I övrigt visas i montern en renrumsapplikation och automatiseringslösning för In Mold Labelling med wrap around.
Michael Wittmann berättade vid företagets presskonferens att 55 procent av verksamheten handlar om robotar, 25 procent om materialhantering och granulatorer, resterande 20 procent är vattenprodukter som flödesregulatorer och kylare.

Den nya centraltorkaren Drymax E från Wittmann har som standard en CAN-bus anslutning till Silmax E intelligenta torkartrattar och som tillval kan uppkoppling ske till den centrala M7.2 nätverksstyrningen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063