23948sdkhjf

Skräddarsydd formblåsning Kautex nisch

Även Kautex Maschinenbau har genomgått en stark omstrukturering under de senaste åren. Ny ledning och en genomgripande nyordning har fått företaget på fötter, enligt Andreas Lichtenauer som är företagets vd.
Målet är att verka som en partner till formblåsningsindustrin, och att kunna erbjuda skräddarsydda utvecklingsmöjligheter inom formblåsningsområdet. Ett påtagligt exempel är att efterfrågan av maskiner som kan tillverka sexskikts bränsletankar av plast ökar världen över och att Kautex Maschinenbau Maschinenbau nyligen har levererat sin tvåhundrade formblåsmaskin till Kina.
Samtidigt finns det ett tydligt intresse i västvärlden för Kautex extrusionsformblåsmaskiner tillverkade i Kina. Order av de kinesiska maskinerna kommer enligt Kautex från såväl USA som Ryssland och intresset ökar även på den europeiska marknaden.
Uppgradering av äldre maskiner är ett annat viktigt verksamhetsområde och detta svarar för 20 procent av omsättningen. Antingen kan maskinprestandan förbättras eller så konverteras maskiner till nya produktionsprocesser. Detta är en nischmarknad som växer kraftfullt, berättar Andreas Lichtenauer.

Kautex formblåsmaskiner skräddarsys efter applikationen och kan enkelt konverteras till nya produktionsprocesser.


Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.097