23948sdkhjf

Radici satsar på nya polyamider

Privatägda italienska Radici, som växt fram som en av de större polyamidproducenterna i Europa, satsar nu på att växa ytterligare, bl a med helt nya polyamider. Det avslöjade bolaget under K-mässan.
Radici Group har lagt ett omfattande program för att öka sin produktionskapacitet ytterligare. Det ska ske dels genom effektiviseringar men också genom att man tillför ny kapacitet så att man totalt kommer att få en produktionskapacitet på 200 000 ton polyamid (PA6 och PA6.6) per år.
Kanske ännu mer spännande är att Radici har utvecklat tre helt nya polyamidtyper, nämligen PA6.10, PA6.12 och en amorf PA, d v s transparent polyamid. De tre materialen befinner sig ännu så länge bara på pilotstadiet men resultaten därifrån lovar gott, så pass att de sannolikt kommer att finnas tillgängliga på marknaden under andra halvan av nästa år.
De två polyamiderna PA6.10 och PA6.12 kännetecknas av att de är mycket dimensionsstabila och absorberar lite vatten, vilket gör att de kan användas direkt efter tillverkning. Båda är lämpade för extrudering.
Den transparenta polyamiden, APA, har redan väckt intresse eftersom den också har god kemisk resistens. Tänkbara applikationer är som kontaktdon där det är viktigt att se om alla anslutningar fungerar korrekt. De mekaniska egenskaperna är jämförbara med PA6.6.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062