23948sdkhjf

Kapacitet före volym hos Billion

Nischmarknader och högteknologilösningar är den franska formsprutmaskintillverkaren Billions strategiska verksamhetsområde och detta innebär att kapacitet går före volym, fastslår företagets vd Korbinian Kiesl vid företagets presskonferens. Och det går bra för Billion, nästan 33 miljoner euro i omsättning under senaste verksamhetsåret och kvar blir ”en anständig nettovinst”.
Formsprutning av flera material är något av en specialitet, men företaget utvecklar även speciallösningar inom BMC, silikonbearbetning och härdplaster.
Applikationsområden man vänder sig mot är i första hand fordons- och förpackningsindustri.
Den stora nyheten är företagets Select-serie av helelektriska flerkomponentmaskiner. Maskinen innehåller inte mindre än nio synkronmotorer. Den första maskinen i serien har utvecklats på mycket kort tid och befinner sig nu för sluttest hos en kund. När det är klart sker lansering på bred front och detta beräknas ske under första kvartalet nästa år.
Maskinkonceptet ger en energibesparing på 30-50 procent jämfört med tidigare modeller, cykeltiden har förkortats rejält och den är både tystare och renare.


Billions nya helelektriska formsprutmaskin för dubbelsprutning, Select 100.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094