23948sdkhjf

Specialtekniker lockar hos Engel

I Engels monter är trängs mer än 150 Engel-representanter och minst dubbelt så många besökare, ofta betydligt fler.
- Det har varit ett enastående intresse och vi har haft fullt upp från morgon till kväll, berättar Frans van Lokhorst från Engel Sverige.
Bland de koncept som väcker uppmärksamhet är den nya e-max helelektriska maskinen. Den är mångsidig och täcker i stort sett alla applikationsområden. Maskinen är mycket kompakt - både kort, smal och låg, jämfört med den pelarlösa maskinmodellen. Pelarlöst kräver robustare ram, så alltså väger den nya maskinen med pelare mindre.
- Trots den lägre prisnivån har vi inte tummat på varken kvalitet eller repeterbarhet, säger Frans van Lokhorst.
Vattenformsprutning och tillverkning av långa produkter med Exjection, som på ett finurligt sätt kombinerar extrudering och formsprutning, är några processer som väckte besökarnas intresse. Likaså var det stor trängsel runt produktionscellen som presenterade Dolphin-tekniken, som är en flerstegsprocess för tillverkning av inre fordonsdetaljer med soft-touch genom att kombinera konventionell formsprutning med PUR-skumning i en och samma maskin.


Frans van Lokhorst från Engel Sverige berättar att den nya e-max helelektriska universalmaskinen bakom honom har fått ett succéartat mottagande.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062