23948sdkhjf

Stark polyolefinproduktion Coperions draghjälp

Coperion, som är en av de ledande inom kompoundering och materialhantering, mår bättre än någonsin. Företagets chef Günter Bachmann berättar stolt att orderboken nu har ett värde på 600 miljoner euro, vilket är dubbelt så mycket som för tre år sedan. Knappt hälften av omsättningen handlar om materialhantering, 25 procent kompoundering och resten är servicerelaterat.
Stora investeringar i den globala polyolefinindustrin har varit en framgångsfaktor även för Coperion. Ett exempel är Borouge venture i Abu Dabi som resulterade i en order värd 25 miljoner euro för två ZSK 380 kompounderingslinjer med en kapacitet på 60 ton per timme. En annan kund i Asien har just köpt två ZSK 380 med det nya konceptet Coperion Gear Pump MP för att kompoundera PE och PP ”med en kapacitet av sällan skådat slag”.
Boruoge är också en god kund till Coperion Waeschle, som är gruppens materialhanteringdel, genom att beställa bulkhanteringssystem som ska ta hand om en produktionsökning på 1,4 miljoner årston polyolefin – ordervärde är 50 miljoner euro.
Nyheten på mässan är Coperion Gear Pump MP360 med en kapacitet på upp till 40 ton per timme.
Ytterligare modeller kommer att lanseras snart, varav en mindre och en större. Likaså är tvåstegsmaskinen ZSK-NT ny, men finns ännu inte på marknaden. Den är speciellt utvecklad för de nya och svårbearbetade bimodala polyolefinerna. Lansering sker i början av nästa år.

Femtio års-jubileum
Företagets motroterande dubbelskruvsextruder ZSK fyller femtio år och har under årens lopp vidareutvecklats till att idag ha en kapacitet som är 40 procent större. Produktionen hos Coperion ligger på 700 maskiner per år. Marknadsandelen inom polyolefinkompoundering är cirka 40 procent och masterbatch, kabelkompounder, PVC står för cirka 30 procent.
Service och utbildning är en viktig del inom Coperion, som vid nyår inviger ett helt nytt kompetenscentrum. Skräddarsydd service och kundsupport är något som satsas hårt på och mer än tio procent av alla anställda i gruppen tillhör denna verksamhetsdel.
Coperion ägs sedan i somras av Deutsche Beteiligungs (DBAG), som köpte gruppen av privatägda Lyceum Capital i England.


ZSK-NT från Coperion är speciellt utvecklad för de nya och svårbearbetade bimodala polyolefinerna. Den är en tvåstegsmaskin som kommer att finnas på marknaden i början på nästa år.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063