23948sdkhjf

Utsålt hos Rapid

Strax innan K-mässan förvärvade Rapid AB franska Moditec, som är världsledande inom låghastighetskvarnar. Företaget har ett unikt patent för Integrated Metal Detection (IMD) som innebär att kvarnen stannar vid minsta metallförekomst. Dessutom är Moditecs produktprogram mycket omfattande inom låghastighetskvarnar och nu får besökarna i Rapids monter ta del av detta.
- Denna K-mässa är den bästa någonsin och vi har ändå varit med sen sjuttiotalet. Alla maskiner i vår monter är sålda och två stycken har vi faktiskt lyckas sälja två gånger, säger Rapids marknadschef Bengt Rimark med ett leende. Och ännu återstår viktiga mässdagar.
Den stora nyheten på mässan är den nya 600-serien av ”open hearted” kvarnar, det vill säga kvarnar med full åtkomst som ger snabbare rengöring och service. Den är den största någonsin och finns i tre olika modeller.
- Vi märker att faktumet att investeringskostnaden bara utgör 20 procent av kvarnens livscykelkostnad får allt större gehör – och allt fler inser att det primärt handlar om att ha en lösning med minimala driftskostnader. Genom att visa kalla fakta inser många att det krävs ett annorlunda synsätt på investeringar för att spegla verkligheten, säger Bengt Rimark.

Bengt Rimark på Rapid med den australienska distributören Ravi Purushothami.


Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079