23948sdkhjf

Arburg made in Germany

All produktion hos Arburg kommer även i framtiden att enbart ske i tyska Lossburg, fastslog Michael Hehl som är talesman för Arburgs ledning, vid företagets presskonferens. Därför växer huvudkvarteret så det knakar. Det senaste tillskottet är en ny byggnad på 2 100 kvadratmeter som ska innehålla ett nytt kundcentrum som ska ha plats för minst 30 maskiner. Investeringen handlar om över hundra miljoner kronor.
Michael Hehl är nöjd med förra året, som inte bara innebar femtioårsjubileum, utan att det var det bästa året i företagets historia. Omsättningen passerade över 2,8 miljarder euro. Han berättade att Arburg i framtiden huvudsakligen kommer att koncentrera sig på tre produktlinjer: den helelektriska Allrounder A för högkvalitativa produkter, den nya hydraulmaskinserien Allrounder S som täcker alla applikationer och den hydrauliska Allrounder Golden Edition-maskinen med välmatad prestanda och fördelaktig prisbild. Till detta ska läggas nya robotprodukter inom ramen för Multilift V Select för alla A- och S-maskiner.

Det mesta exporteras
Ungefär 60 procent av Arburgs produktion exporteras över hela världen. Arburgs försäljningschef Helmut Heinson berättade att Asien utan tvekan är företagets största utmaning. Betydande kraftansträngningar har gjorts under de senaste tolv månaderna, bland annat har ett nytt dotterbolag etablerats i Kina där Arburg säljer fler maskiner än någonsin. Konkurrenssituationen är stenhård i denna del av världen och det som bekymrar är inte lågprismaskinerna, utan den japanska konkurrensen som drar nytta av valutafördelar.
- Beteendet hos vissa av våra europeiska konkurrenter på den kinesiska marknaden förblir ett mysterium för oss, säger Helmut Heinson. Han berättar också att Central- och Östeuropa är starka marknader och står för mer än 40 procent av Arburgs europeiska verksamhet. För att bibehålla greppet runt de västeuropeiska marknaderna sker kontinuerliga investeringar, bland annat i Danmark som fått nya lokaler med ett showroom för maskinvisning.

Hydraulmaskin
I Arburgs monter premiärvisas den nya hydraulmaskinserien Allrounder S. Serien omfattar maskiner med låskrafter från 125 kN upp till 5 000 kN och passar alla typer av applikationer. Maskinserien är egentligen en vässad kombination av Allrounder U och de stora Allrounder S-maskinerna. Likaså har Golden Edition-serien breddats med en större maskin med 4 600 kN låskraft, och dessutom utökats till att omfatta vertikalmaskiner med roterande bord.

Michael Hehl chef för Arburg är nöjd med förra året som var det bästa året i företagets historia.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093