23948sdkhjf

Frigel lever som de lär

Italienska Frigel flyttar snart in i nya lokaliteter där man tillämpar sitt energi- och miljötänkande fullt ut. Här spolar toaletterna med regnvatten, solpaneler på taket värmer lokalerna, lamporna i huset stängs av/sätts på med rörelsedetektorer osv. Företaget växer kraftigt och i år beräknas tillväxten ligga runt trettio procent.
- Vårt nya koncept Ecodry för kylning och temperaturstyrning är både ekonomiskt och miljövänligt, så industrikylningen har snabbt fått ett kraftigt genomslag på marknaden, säger Stephen Petrakis som är företagets chef.
Han berättar att det adiabatiska kylsystemet ger en besparing på hela 95 procent jämfört med konventionell kylning med kyltorn. Minimerade driftkostnader och ett slutet system är hemligheten. Vattenbesparingen är betydande, likaså energibesparingen.
- Återbetalningstiden på systemet ligger på mindre än ett år, ofta ännu kortare. Installationen kan ske snabbt och enkelt, kylan som levereras är jämn vilket ger säkrare produktion, berättar Stephen Petrakis.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063