23948sdkhjf

Indien i stark utveckling

På presskonferens som indiska Reliance Industries höll framgick att av en miljard indier är 70 procent under 40 år och varje år utexamineras 180 000 personer med doktorsgrad. Medelklassen växer kraftigt och landet har en stor drivkraft som avspeglar sig inte minst inom en enorm innovationshunger och tekniska landvinningar.
Relience är Indiens största privata företag och tillhör de 200 största och mest lönsamma företag på världens Fortune 500-lista. Under de senaste 15 åren har företaget vuxit med i genomsnitt 25 procent per år, både genom förvärv och genom organisk växt. Omsättningen ligger runt 300 miljarder kronor och nettovinsten är 30 miljarder kronor. Resurserna täcker hela kedjan från olja och gas till polymerer och textilier.
Nyligen avsattes resurser för en ny etenkracker med en kapacitet på över två miljoner ton. Denna kommer att vara världens modernaste när den tas i drift om drygt ett år. Företaget investerar även i anläggningar för tillverkning av PP, PET och PVC. Bland annat kommer PP-kapaciteten att ökas till 2,7 miljoner årston.
Hälften av den totala produktionen går på export och företaget står för tolv procent av Indiens totala export. En viktig framtidsambition är att vara världens största fibertillverkare och redan idag är man ledande inom polyesterfiber. Inom polypropen hamnar företaget på sjunde plats.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064