23948sdkhjf

Buss på!

Schweiziska Buss är sedan knappt två år ett eget fristående bolag sedan man lämnade Coperion-gruppen. Och mycket har hänt sedan dess. Finansiella krafttag, lansering av nytt maskinkoncept och en aktiv marknadsbearbetning ger nu resultat.
Tillväxten låg på 20 procent förra året och på 35 procent i år. Specialiteten är bearbetningsmaskiner för temperatur- och skjuvkänsliga material, och företaget har en marknadsandel inom kabel på 35-40 procent.
- PVC-marknaden har dömts ut under närmare tio år, men trenden idag är snarare en rännessäns med en tillväxtökning som ingen kunnat drömma om, berättar Beat Sturzenegger som är företagets vd. En viktig orsak till denna ökning handlar om uppbyggnad av infrastrukturer i exempelvis Ryssland och Öststaterna.
Teknisk nyhet är MX 105 Kneader, som bygger på en skruvteknologi baserad på fyra flanker som lanserades under förra K-mässan. Skruvteknologin har varit mycket stor inom PVC-bearbetning och nu har man alltså skapat ett helt nytt maskinkoncept.
MX-maskinen är avsedd för högfyllda polyolefinbaserade kabelkompounder och kapaciteten är mer än dubbelt så stor som tidigare modell i samma storlek, dessutom minskar elkostnaden med 15 procent. Företaget arbetar även på att ta fram motsvarande processlösning för bland annat masterbatch.
Det finns drygt 3 400 Buss-maskiner av äldre modell på marknaden, som nu erbjuds möjlighet att uppgradera till den nya fyraflankstekniken. Kapacitetsökning blir då cirka 30 procent.

Buss chef Beat Sturzenegger är mycket nöjd med utvecklingen under det senaste året.


Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125