23948sdkhjf

Huskys plattform är snabbhet, innovation och service

Med en rasande fart tillverkas rektangulära polypropenbyttor med In-Mold Labelling(IML)-tekniken i montern hos Husky Injection Molding Systems. Företagets HyPAC-formsprutmaskin, försett med ett fyrakaviteters formverktyg från Müller och en robot, klarar en cykeltid på enbart 2,9 sekunder.
- Produktionscellen med HyPAC i ett IML-upplägg ger en både tio procent snabbare cykeltid och lägre detaljvikt än konventionella IML-tekniker, berättar Jim Overbeek som är chef för Huskys förpackningsdivision. Hemligheten är en optimerad kontroll av smältaflöde och en total systemintegrering med hjälp av Polaris styrsystem. IML-verktyget är försett med Huskys Ultra varmkanalsystem med UltraGuide-teknologi för extremt snabba cykeltider.

Formsprutning
Inom dryckesområdet visas en HyPET-formsprutmaskin som tillverkar 96 PET-preformar i ett Husky-verktyg på 5,5 sekunder. Maskinen har optimerats ytterligare sen den lanserades för fyra år sedan och cykeltiden har förkortats med 25 procent. Detta har uppnåtts genom effektivare kylning, kortare stopptider och förbättrade varmkanalsystem.
Ett annat spännande koncept är Quadlock Tandem Index som i en enda processkedja tillsammans med inline kompounderingsutrustning tillverkar glasfiberarmerade lättviktsdörrarna till Ford bilkupé. Två standardformar används i samma låsning. Materialkostnaden reduceras med upp till 35 procent och de mekaniska egenskaperna ersätter konventionella stålkonstruktioners.
Inom varmkanalsystem finns en rad nyheter som exempelvis ett nålventilsystem för långfiberarmerad plast och ett koncept för servodrivna nålventiler som ger kompaktare verktygslösningar.

Förstärkt service
Husky passar även på att förmedla ett förstärkt koncept för service. Denna SmartService använder sensorer på maskinen för aktiv trendanalys i realtid. Avvikelser övervakas oavsett tidpunkt. På så sätt kan driftstörningar minimeras på ett tidigt stadium.
På presskonferensen berättade John Galt som är Huskys högste chef att affären med kanadensiska Onex förvärv av Husky fortsätter som planerat. Husky kommer att ingå som en privat enhet i publika Onex. Onex är en av Kanadas äldsta och största företag, med en finansiell styrka och ett långsiktigt tänkande.

Huskys HyPAC300 ger en både tio procent snabbare cykeltid och lägre detaljvikt än konventionell IML-teknik.


Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078