23948sdkhjf

Sabic startar center för solpaneler

Sabic Innovative Plastics har planer på att starta ett kunskapscenter om energi vid sitt europeiska huvudkontor i Bergen op Zoom, Nederländerna. Målet är att få fart på försäljningen av solpaneler i termoplast.
Det nya centrat ska hjälpa företagets kunder att byta till nya, lätta och högeffektiva solpaneler i termoplast istället för de äldre och tyngre typerna i metall och glas. Dessutom tror man att plasten blir ett bra alternativ när priset på koppar och andra metaller fortsätter öka.
Kunskapscentret är utrustat med design- och testverktyg för de nya solcellerna, ingenjörer, materialforskare och andra experter ska utforma avancerad teknologi för termoplast. Frank Hessels på Sabic, säger i ett pressmeddelande att målet är att skapa tillväxt i industrin för solenergi.
Hessel menar att ett nytt center ska hjälpa utvecklingen i ett skede när EU sätter ambitiösa mål för att ersätta fossila bränslen och bekämpa klimatförändringar. Nya produkter i plastmaterial ska enligt honom snart kunna massproduceras.
På anläggningen ska det bland annat finnas en solsimulator för att prova materialens uppförande och prestanda under olika klimatförhållanden.

Foto: Sabic

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095