23948sdkhjf

DX Plastic flyttar in i nytt renrum

Under våren och sommaren har DX Plastic byggt ut och utökat renrumsytan med ett nytt rum för montering av medicintekniska produkter. I dagarna flyttas produktionen in i det 30 kvadratmeter stora monteringsrummet.
Rummet håller samma renrumsklassificering som DX Plastics befintliga renrum, det vill säga klass 8, tidigare klass 100 000. Företagets vd Lars-Gunnar Johansson säger till Plastforum att det nya rummet är till för montering av produkter med höga krav. Inledningsvis är det en gasdiffusor som används vid hjärtoperationer som ska monteras där.
DX Plastic har tillverkat gasdiffusorn åt den europeiska marknaden under flera år. Sedan ett år tillbaka är produkten godkänd även i USA och företaget har sedan en tid levererat gasdiffusorn till landet i liten skala.
Men den amerikanska myndigheten FDA kräver att inga kylvattenbad får finnas i samma lokal som monteringen sker, därav uppförandet av det nya monteringsrummet.
Idag tillverkar DX Plastic cirka 20 000 enhet per årsbasis för den europeiska marknaden. Med USA som marknad tror och hoppas Lars-Gunnar Johansson kunna fördubbla det antalet.

Foto: DX Plastic

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.102