23948sdkhjf

Borealis tar initiativ till vattenprojekt

Över en miljard människor världen över saknar tillgång till rent vatten. Två miljarder saknar rimliga sanitära förhållanden. Det är mot den bakgrunden som Borealis tillsammans med systerföretaget Borouge på K 2007 lanserar ett globalt initiativ kallat Water for the World.
Borealis och Borouge förvisso stora leverantörer av polyeten för tillverkning av vatten- och avloppsrör men nye Borealis–chefen Mark Garrett (tillträder vid årsskiftet) menar ändå att det är något unikt för plastindustrin som bolagen nu ger sig in i.
– Jag tror det är första gången industrier som vår tar ett socialt ansvar utanför affärsverksamheten, förklarade han vid en presskonferens på K 2007.
– Det är faktiskt så att varje dag dör lika många barn motsvarande som om elva jumbojet hade störtat på grund av brist på rent vatten.
I runt ett år har Borealis och Borouge arbetat med att förbereda Water for the World-projektet. Så lång tid har det tagit att förankra planerna hos industri, samarbetspartner, myndigheter och internt. I programmet ingår bl a konkret hjälp till samhällen som saknar vatten. Borouge ska t ex förse byar i Indien med en vattenledning genom ett djungelområde.

Föredömen
Företagen ska också själva vara föredömen när det gäller vattenanvändning, det vill säga inget onödigt slöseri och förorenande av vatten. Bland annat pågår ett projekt i Stenungsund för att där se över vattenförbrukningen och eventuell nedsmutsning.
Utöver egna direkta insatser kommer Borealis och Borouge att engagera experter som kan hjälpa till att lösa vattenproblem runt om i världen. Givetvis hoppas man på stöd från andra företag och från myndigheter.

Borealis och Borouge satsar gemensamt på att förbättra vatten och sanitet för behövande.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.069