23948sdkhjf

Mässpremiär för satsande Evonik

Så var det dags att lägga ännu ett nytt namn på en plastproducent på minnet. För bara fyra veckor sedan blev klassiska Degussa och Röhm Evonik Industries och det var också under det namnet som bolagen nu kom till K 2007.
Efter ett antal ägarturer har i huvudsak plaster och additiver samlats i den nybildade koncernen Evonik Industries med bas i Tyskland. Plast- och additivverksamheten omsätter cirka 1,9 miljard euro och består i huvudsak av produktion av polyamid (PA12) och akrylplast med det välkända varumärket Plexiglas (PMMA).
Enligt koncernchefen dr Manfred Spindler är nya Evonik en koncern som nu satsar intensivt framåt.
– 2010 ska vi omsätta 2,3 miljarder euro, vilket innebär en tillväxt på fem procent per år, förklarade han på Evoniks presskonferens.
Till stor del ska detta ske genom intensifierad produktutveckling. Bolaget satsar årligen nu 300 miljoner euro i forskning och utveckling.
Bland flera utvecklingsområden är nanoteknologi prioriterat och Manfred Spindler kunde också avslöja att Evonik genom att tillsätta inorganiska nanopartiklar i PMMA håller på att utveckla akrylplastkvaliteter ”med mycket intressanta egenskaper”.
Ett annat satsningsområde är på högprestandaplasten PEEK (polyetereterketon). Evonik har satt spaden i marken för byggandet av en helt ny anläggning i Kina för PEEK-produktion. Satsningen innebär att Evonik blir den tredje producenten i världen av materialet. Enligt egen uppgift placerar man sig med sin planerade produktionskapacitet som nummer två i världen, efter Victrex men före Solvay.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063