23948sdkhjf

Sabic ska växa mer

Den expansiva saudiska plastproducenten Sabic kommer inte att stanna med jätteförvärvet av GE Plastics. Det gjorde koncernchefen Mohamed Al-Mady klart på Sabics presskonferens på onsdagen.
– Vi är i god form för ytterligare expansion, förklarade han och hänvisade till bolagets mycket goda resultatrapport.
För ögonblicket arbetas det dock intensivt på att integrera GE Plastics, numera Sabic Innovative Plastics, med Sabics övriga plastverksamheter. Al-Mady gjorde heller ingen hemlighet av att Sabic kommer att satsa ytterligare på konstruktionsplaster även om han inte ville peka ut några aktuella förvärv.
– Det kan t ex vara intressant att investera i produktion i USA, konstaterade han. Det beror på vilka möjligheter som öppnar sig.

Energicenter
Klart är att integrationen i Sabic innebär intensivare satsningar på utveckling för konstruktionsplasterna. Brian Gladden, VD för Sabic Innovative Plastics, kunde peka på ett par områden där man redan beslutat sig för att satsa.
Bland annat etableras ett så kallat energicenter i Bergen-op-Zoom i Holland, dit utvecklingen av applikationer som solceller koncentreras. Produktionen av skivformigt material, tillverkat av polykarbonat, utökas också på flera håll i Europa (Österrike, Italien och Holland).
Samtidigt har Sabic Innovative Plastics ingått ett avtal med Victrex som producerar högprestandaplasten PEEK (polyetereterketon). Förutom ett rent marknadsföringssamarbete tittar parterna också på nya materialkombinationer av PEEK och plaster från Sabics portfölj.

Vi ska växa vidare, förklarade koncernchefen Mohamed Al-Mady på Sabics presskonferens. Foto: Peter Schulz

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093