23948sdkhjf

Inga argument mot flytt av öländsk gummifabrik

Inte heller fackets löntagarkonsult hittar argument för att inte flytta tillverkningen vid Forshedas gummifabrik i Mörbylånga till Estland. En anställd i Mörbylånga kostar nära fem gånger så mycket som motsvarande arbetare i Estland.
Som ett sista försök att stoppa nedläggningen av Forshedas gummifabrik i Mörbylånga på Öland anlitade industrifacket en löntagarkonsult. Efter en utredning konstaterar dock konsulten att det är svårt att motsätta sig en utflyttning av gummitillverkningen till Ösel i Estland.
– Utredningen gav inga argument. Den visade snarare att det är en fantastiskt bra idé att flytta tillverkningen till Estland, säger Per-Einar Tuvesson, som är ordförande i IF-Metalls lokala fackklubb, till tidningen Barometern.
I sin utredning konstaterar löntagarkonsulten bl a att en arbetare i Estland kostar 80 000 kronor per år medan motsvarande anställd på Öland kostar Forsheda 350 000 kronor.
Samtidigt som det nu står helt klart att produktionen kommer att flytta, tvingas Forsheda nyanställa personal i Mörbylånga för att klara efterfrågan. Dessa kommer bl a från ett bemanningsföretag.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078