23948sdkhjf

Perstorp expanderar inom polyoler och termoplaster

Kemiföretaget Perstorp vill in på marknaden för kaprolakton, en plastråvara. Därför köper företaget Solvay Caprolactones. Samtidigt kommer Perstorp att utvidga kapaciteten för polyoler och termoplaster.
LÄS ÄVEN
» Perstorp köper syrafabrik i SingaporeSolvay Caprolactones anläggningen ligger i Warrington, Storbritannien, och företaget hade förra året en omsättning på motsvarande nästan 550 miljoner svenska kronor. Men Perstorp vill att kapaciteten ska fördubblas.
Affärsområdeschefen Mats Persson på Perstorp säger att målet är att bygga världens största tillverkningsenhet för kaprolaktoner. Det ska ske genom att öka kapaciteten, etablera samarbeten med nyckelkunder och genom att utveckla nya applikationsområden.
Eftersom Perstorp levererar polyoler till kapralaktonfabriken innebär det att även den produktionen måste öka för att möta den ökande efterfrågan. Polymerer och kopolymerer av kaprolakton används exempelvis i moderna ortopediska stödskenor, i högkvalitativa skor och i avancerade lacker för bilindustrin.

Foto: Bertil Hagberg

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11