23948sdkhjf

Europas kompositindustri hoppfull inför framtiden

Efter några tunga år med en stagnerande marknad ser nu framtiden ljus ut för den europeiska kompositindustrin. Mycket beror den nya tillväxten på traditionella branscher som båtar, men nu vill man slå sig in på stålmarknaden.
Åren 2000 till 2004 var en tung period för kompositindustrin enligt branschorganisationen EuCIA, European Composites Industry Association. Förutom stagnation och minskade investeringar så tog andra material, som termoplaster, sig in på kompositmaterialens marknader.
Men de senaste två åren har branschen hämtat ny fart, främst inom den marinaindustrin. Ny vill EuCIA att företagen ska investera i nya produkter på nya marknader för att göra tillväxten stabil.
Volker Fritz, ordförande i EuCIA, säger i ett pressmeddelande att kompositmarknaden är ganska liten, men det finns potential för kompositer på stålmarknaden, och den är 2 000 gånger så stor. Han menar att om investeringar genomförs nu kan man kapa åt sig ungefär 3 procent av den marknaden, och därmed mer än fördubbla kompositmarknaden.

Foto: DSM

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063