23948sdkhjf

Test av RFID-taggar av plast

Just nu görs det första testet av RFID-taggar, tillverkade av plast. Det sker i samband med en konferens i Frankfurt. De här taggarna är små lätta och billiga att producera.

De är ett resultat av forskningsprojektet Prisma, Printed Smart RFID Labels, som ska använda testresultatet i sitt fortsatta arbete, berättar tidningen Ny Teknik.
Under konferensen i Frankfurt testas taggarna på samtliga delegaters namnbrickor. Via fyra läsare i lokalerna avläses taggarna och data samlas in om hur deltagarna rör sig under konferensen.
Den här tekniken kan, på liknande sätt, användas för att registrera hur exempelvis emballage eller lastbärare förflyttar sig.
Konferensen arrangeras av en sammanslutning, Organic Electronics Association, som har ett stort antal europeiska företag och forskningsorganisationer som medlemmar. Bland dessa finns svenska företag som Acreo och Thin Films Electronics.
De organiska taggar som används i det nämnda testet har tagits fram av tyska PolyIC, ett av Siemens och etikettproducenten Kurz samägt bokag. PolyIC har utvecklat RFID-taggar med 32 respektive 64 bits minne.

Källa: Packnet.se. Foto: PolyIC

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078