23948sdkhjf

Eastman säljer av PET-verksamheter

Den mexikanska företagsgruppen Alfa köper Eastman Chemical Companys PET-anläggningar och tillhörande verksamhet i Mexiko och Argentina. Samtidigt har spanska Laseda lagt bud på kvarvarande verksamhet i Europa.

Eastman säljer de PET-verksamheter som inte är integrerad i annan verksamhet, anledningen är att man vill förstärka rent ekonomiskt. Lasedas bud på fabriker i England och Nederländerna är värt motsvarande omkring 1,6 miljarder svenska kronor.
Gregory Nelson, ansvarig för Eastmans plastverksamhet säger i ett pressmeddelande att företaget ska genomföra flera åtgärder för att förbättra det ekonomiska läget, och att försäljningen av PET-verksamhet i periferin är ett sådant steg.
Efter att ha varit världsledande på marknaden för PET försökte Eastman redan 2001 göra sig av med delar av verksamheten. Men läget i världen efter terroristattackerna den 11 september sköt upp planerna.
Tidigare i år tog Laseda över fabriken i spanska San Roque från Eastman. Den andra köparen, Alfa, är en av Mexikos största företagsgrupper med verksamheter inom petrokemi, aluminium, fordonskomponenter, fryst mat och telekom.

Enligt Gregory Nelson är det för att stärka ekonomin som Eastman säljer delar av PET-verksamheten. Foto: Eastman

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079