23948sdkhjf

Kostnadsbesparing när TPE ersatte elast

Genom att ersätta gummimaterialet NBR i en ny luftkanalskomponent med en termoplastisk copolyester (TPE-E) från DSM Engineering Plastics reducerades detaljvikten med 35 procent och cykeltiden med 50 procent.
Kvaliteten Arnitel PB 582-H klarar att vistas i miljöer på 150 °C kontinuerligt och 175 °C under kortare tid. Kvaliteten finns för både formsprutning och formblåsning.
Fortfarande tillverkas flera fordonskomponenter av högvärdiga gummimaterial. En typisk applikation består ofta både av gummi och metall, vilket gör den dyr att tillverka. DSM Engineering Plastics anser att TPE-E är ett lämpligt materialalternativ för tillverkning av en rad fordonskomponenter som ställer krav på höga lastbärande egenskaper och ett jämnt mekaniskt uppförande inom motorutrymmets arbetstemperatur. Materialet har dessutom en väldigt flexibel design och är återvinningsbart.
Kombinerat med PA46, Stanyl som materialalternativ till metall kan ytterligare vikt-, och ljudreduktion göras med reducering av kostnaderna som resultat.

Gummiersättaren Arnitel, TPE-E har letat sig in i motorutrymmet hos en av de stora.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094