23948sdkhjf

Lanxess investerar och omorganiserar

De närmaste tre åren kommer kemiföretaget Lanxess att investera motsvarande närmare 10 miljarder svenska kronor, huvuddelen i Asien och på kapacitetsökningar. Samtidigt organiserar företaget om bland affärsområdena.
LÄS ÄVEN
» EU:s konkurrensmyndighet godkänner Ineos affärTidigare har Lanxess gjort klart med Ineos om försäljning av ABS-verksamheten. De kvarvarande tretton affärsområdena kommer nu att inordnas i tre segment, Performande Polymers, Advanced Intermediates och Performance Chemicals.
Styrelseordförande Axel Heitmann menar att företagets framtid är som ett specialkemiföretag i kärnan av kemibranschen. Sammanlagt har Lanxess under de senaste åren gjort sig av med fyra affärsområden.
Investeringarna på närmare 10 miljarder som ska göras under de närmaste tre åren kommer att fokusera på vad Heitmann kallar Lanxess goes Asia initiative. Ungefär 60 procent av investeringen ska gå till utökad kapacitet. Årets budget ligger kring motsvarande 2,7 miljarder svenska kronor.

Bildtext: Axel Heitmann, styrelseordförande i Lanxess menar att företagets plats är som ett specialkemiföretag i kemibranschens kärna. Foto: Lanxess

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.438