23948sdkhjf

Svenska underleverantörer får beröm

Vice vd och inköpsdirektör på GM, Bo Andersson, ger betyget världsklass åt de svenska underleverantörerna. De enda som är bättre är japanerna ska Andersson ha sagt under ett besök i Göteborg.
General Motors köper varje år delar och komponenter från 67 svenska företag. Vid mätningar visar det sig att det genomsnittliga betyget är 15 PPM, vilket betyder att något blir fel i 15 fall av en miljon.
Till Ny Teknik säger Bo Andersson att det är siffror i absolut världsklass, bara japanerna är bättre med 6 PPM. Nordamerikanska leverantörer ligger kring 25-30 PPM.
Förklaringen till de goda svenska siffrorna tror Bo Andersson är pressen från den internationella konkurrensen. Han nämner också den höga utbildningsnivån.
På frågor om Saab Automobiles framtid inom GM menar Andersson att han inte kan vara helt säker, men att snacket i korridorerna är positivt. Han tycker att Saab har hittat rätt när det gäller produktprogram, kvalité och tekniska finesser. Dessutom är Saab spjutspetsen inom alternativa bränslen och miljöbilar, något som han menar blir allt vitkigare.

Svenska underleverantörer får gott betyg av GM:s Bo Andersson. Foto: Basf

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078