23948sdkhjf

Plastunion vänder Ikea ryggen

Sedan tidigt 70-tal har Plastunion AB varit en aktiv leverantör till Ikea. Men nu är det stopp. Marginalerna tillåter inte mer. -Vi kan inte hålla den prisbild som Ikea kräver av oss, säger Plastunions VD Kjell-Åke Söderblom som valt att sätta ner foten.
Plastunions VD Kjell-Åke Söderblom säger att en principöverrenskommelse beträffande avvecklingen upprättats mellan Plastunion och Ikea vid årsskiftet. I kontraktet står det skrivet att processen ska ta 1,5 år innan avvecklingen är fullt genomförd (sommaren 2008). Söderblom är noga med att poängtera att det inte finns några bad feelings parterna emellan.
Avvecklingen innebär ett omsättningstapp på 80 miljoner kronor för Anderstorpsföretaget. Det är ungefär en tredjedel av bolagets totala omsättning. Avslutet med Ikea medför att delar av maskinparken kommer att bli ledig. Fabriken kommer där av att struktureras om.
Personalen har också påverkats av beslutet. Personalstyrka har redan reducerats med tolv personer på grund av Ikeaaffären och ytterligare neddragningar är att vänta på kollektivsidan. Kjell-Åke Söderblom vill däremot inte uttala sig om dess omfattning.

Plastunion har en högautomatiserad formsprutningspark med maskiner inom låskraftsintervallet 75-1000 ton. Förutom traditionell formsprutning finns maskiner för gas- och två-komponentsprutning.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078