23948sdkhjf

Danska Vink bygger ut

Det går bra för det plastföretaget Vink i Danmark. Med ökad omsättning under förra året kunde man anställa åtta personer. Och nu ska man bygga ut ytterligare, cirka 16 000 kvadratmeter ska den nya anläggningen bli.
Förra årets vinst på motsvarande ungefär 7,5 miljoner svenska kronor ska nu, tillsammans med ett eget kapital på cirka 32 miljoner, användas. En del av pengarna ska satsas på nya lokaler som ska hysa administration, produktion och lager. Invigningen beräknas till december 2008.
Tidigare har man byggt ut hus för hus, men nu gör man en satsning på en samlad anläggning. Administrative chefen Walter Blunck är optimistisk och tror på ökad effektivitet. Men han säger också till danska tidningen Randers Amtsavis att fler personer kommer att anställas.
Vinksföretagsgruppp bildades för 50 år sedan i Holland. I dag har gruppen 900 anställda i 13 europeiska länder, bland annat i Sverige. Verksamheten i Danmark har sitt huvudkontor i Randers och omsätter motsvarande nästan 330 miljoner svenska kronor.

Bildtext: Walter Blunck är administrativ chef på Vink i Danmark och han tror på en fortsatt positiv utveckling. Foto: Vink A/S



Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094