23948sdkhjf

Dagöplast lägger ner i Norrköping

Alla jobb försvinner när Dagöplast i Norrköping lägger ner verksamheten. Totalt drabbas 56 anställda på företaget som på sextiotalet hade runt 1 000 anställda. Konkursen som hotade redan för drygt ett år sedan är nu verklighet.
LÄS ÄVEN
» Norrköpingsföretag byter namn till DagöplastFörra året köptes man av Arvikaföretaget Plaståtervinning AB och risken var stor att fabriken skulle läggas ner till förmån för verksamhet i Norge. Men Sif-klubbens ordförande Börje Bergström säger till Norrköpingstidningen Folkbladet att de den gången lyckades övertala ägarna att få vara kvar.
Men under våren stod det klart att konkursen ändå var på väg. Betalningar ställdes in och en rekonstruktion av företaget misslyckades. De som nu drabbas och får lämna sina arbeten har i många fall varit anställda under många år. Men någon pensionslösning tror man inte på från Sif-klubbens sida.

Flera namnbyten
Dagöplast har under årens lopp haft många namn. Under namnet Celloplast hade man på sextiotalet runt 1 000 anställda. När Rosenlew tog över 1989 började det, enligt Folkbladet gå utför, och efter att Stenqvist köpte företaget 2000 har flera omorganisationer gjorts.
Företaget tillverkar plastbärkassar precis som systerbolaget med samma namn i Estland. Redan när Plaståtervinning köpte företaget sa vd Leif Andersson att det är i Estland som tillväxten kommer att finnas.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063