23948sdkhjf

Plastbearbetarna sökte sig över sundet

Intresset var stort, framförallt bland svenska plastbearbetande företag, när Arburg A/S i Köpenhamn öppnade portarna till Scandinavian Open i danska Hvidovre i början av juni. De områden som växer mest i Sverige just nu är medicinteknik och förpackningar och vi växer med dem, säger Anders Jungert till vänster med Stefan Folkesson vid sin sida.
Besökarna kom från Danmark, Sverige och Norge. Alla hade de det gemensamt att de kommit för att ta del av de senaste nyheterna från Arburg. Nästan 270 gäster räknades in under dagarna tre. Drygt 125 av dessa från Sverige.
-Antalet danska besökare var färre än tidigare år men de svenska var fler, vilket var riktigt kul, säger Anders Jungert från Arburgs svenska återförsäljare Rafo AB.
På plats tillsammans med representanter och återförsäljare från Arburg fanns även representanter från Ifk Automation, Alpha Ionstatex GmbH, GHS-automation och Tool-Temp med flera.
Under måttot ”Allrounder International” visades sex formsprutningsmaskiner utvalda för att visa ett tekniktvärsnitt av företagets maskinprogram. Gästerna gavs även möjlighet att lyssna till föredrag om automatisering, renrumsteknik och höghastighetsformsprutning. Lilla vertikala Allrounder 175 V med 125 kN låskraft och frirumslåsenhet för omsprutning av iläggningsdetaljer var en de maskiner som fanns på plats. Sedan maskinkonceptet lanserades i fjol har maskinserien, enligt Anders Jungert från Arburgs svenska återförsäljare Rafo AB, sålt väldigt bra i Tyskland. Rafo har även fått en hel del förfrågningar på maskinen i Sverige.
Elmaskinen Allrounder 420A med 1000 kN låskraft fanns också på plats. För att påvisa maskinens höga reproducerbarhet vid tunnväggiga detaljer tillverkades engångsglas i maskinen.
En tredje maskin var renrumsmaskinen 270 U med 350 kN låskraft som är utrustad med elektrisk dosering och vattenkylning för motorn. På utställningen var maskinen försedd med renrumskåpa och hepafilter från Alpha Ionstatex GmbH. Maskinen var också bestyckad med automatiseringsutrustning från Ifk Automation.
-Renrumsproduktion är det segment inom plastproduktion som växer mest för tillfället, säger Jungert. Han anser också att företag satsar även mer på automatisering idag och då inte bara med traditionell robot.
-Svenska företag försöker gå längre i sin automatiseringsgrad idag. Vi märker det på att kunderna blir allt fler som köper nyckelfärdiga lösningar.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078