23948sdkhjf

Elmia etablerar ny plastmässa

Våren 2009 lanserar Elmia i Jönköping en helt ny mässa för den skandinaviska plast- och gummiindustrin. Mässan heter Elmia Polymer och är ett samarbetsprojekt med Schall-Messen, Tysklands största privata mässarrangör som genomför Europas största plastmässa Fakuma i Friedrichshafen.
Elmia Polymer får redan från början ett starkt stöd. Såväl plastmaskinleverantörernas samarbetsorganisation Plastmaskingruppen som Svensk Plastindustriförening (SPIF) har valt att delta som aktiva partners för mässans uppbyggnad och genomförande.
– Jönköpings geografiska läge mitt i ”Plastriket” är ett tungt vägande skäl till varför vi valt att arrangera en mässa för plast- och gummiindustrin på Elmia, säger Johan Ingemansson, projektledare. Elmia har ju dessutom ett starkt varumärke i denna industri tack vare Elmia Subcontractor, som varje år samlar drygt 150 bearbetningsföretag inom plast- och gummindustrin som utställare.
– Inom Plastmaskingruppen, som organiserar 26 leverantörsföretag inom maskiner och utrustning till plast- och gummiindustrin, anser vi att tiden är mogen att bygga en ny stark nordisk mötesplats med säte i Jönköping. Vi vill ha en nytändning och det är skälet till varför vi valt att ställa oss bakom Elmias koncept. En stor fördel är naturligtvis Elmias exklusiva samarbete med Schall-Messen, säger Mats Svanström, VD för Svanström Extrutec AB och medlem i Plastmaskingruppens ledningsgrupp.
– I framtiden kommer de internationella tillverkarna av bearbetningsmaskiner till plastindustrin att koncentrera sina mässatsningar till världsledande internationella mässor som Fakuma i Friedrichshafen. Samtidigt får nationella mässor en allt viktigare roll som mötesplatser där teknik och affärer står i fokus och där regionala kunder och leverantörer träffas och kan föra seriösa affärssamtal, säger Paul E Schall VD och ägare till Schall-Messen.
– Därför fyller Elmia Polymer en viktig roll i Skandinavien och det är därför jag har valt att samarbeta med Elmia och ge mässan dess by-line ”Powered by Fakuma”. Det är första gången som Fakuma får en nationell partner i ett annat land. Att valet föll på Elmia var inte konstigt, vi har under många år bedrivit ett fruktbart samarbete med mässorna Qualitec och Motek, fortsätter Paul E Schall.
I samband med SPIF:s årsmöte i Hestra nyligen, uttalade styrelsen sitt stöd för Elmia Polymer.
– 45 procent av våra medlemsföretag, vilka arbetar inom bearbetningsindustrin, ligger belägna i regionen runt om Jönköping med merparten i Småland. Jag ser det som en stor fördel att SPIF får en arena för sina frågor på sin egen hemmaplan, säger Lars Nordfors, VD för SPIF.
– Arbetet med Elmia Polymer har redan inletts. Plastmaskingruppen har utsett en referensgrupp som tillsammans med Elmia kommer att arbeta med mässans planering och genomförande, säger Johan Ingemansson.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.423