23948sdkhjf

Plastproduktion lever kvar i Färgelanda

När Polymertekniskt centrum lade ner verksamheten förra året köptes utrustning och lokaler loss av anställda som startade eget. Det nya företaget, 3-Elite AB, sysslar i dag främst med formsprutning och verktygstillverkning.
Polymertekniskt centrum, som drog igång 2000, var ett kompetenscentrum med idén att erbjuda utbildningar, teknisk support och stöd vid teknikutveckling av termoplaster och kompositer. Förhoppningen var att offentliga aktörer tillsammans med privata bolag skulle driva verksamheten vidare när EU-stödet upphörde.
Men när projektet upphörde fanns det ingen lönsamhet i verksamheten. Då startade några av de anställda företaget 3-Elite AB.
- Vi köpte loss lokal och verktyg. Sedan dess har verksamheten rullat på, säger Roger Rydén, en av grundarna till 3-Elite.
Det nya företaget erbjuder fortfarande utbildning på konsultbasis. Men det blir mindre och mindre av kurser. Enligt Roger Rydén är de på väg mot ren produktion.
Och produktionen går bra, företaget har några stora kunder som Electrolux och är indirekta underleverantörer till fordonsindustrin.
- Det ser ljust ut, ändå har vi inte direkt gjort någon reklam. Men vi gör väl våra jobb bra, avslutar Roger Rydén.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063