23948sdkhjf

Plaståtervinning i fokus på konferens

Identiplast är ett tillfälle för plastindustrin att visa sin uppfinningsrikedom vad gäller resurseffektivitet och klimatskydd. Från hur plastavfall används vid vägbyggen i Indien till hur marknaden i Europa ser ut.
Konferensen, som anordnas vartannat år, är i år den 23-24 april i Bryssel. I år är det för sjätte gången som Identiplast anordnas. I ett pressmeddelande säger arrangören Plastics Europe att fokus kommer att ligga på hur samhället ska kunna uppnå en hållbar avfallshantering.
Hantering av plastavfall är en marknad som idag omfattar 19 miljoner ton. Den förväntas öka till 26 miljoner ton år 2015. Den kraftigaste ökningen kommer att ske i de nya EU-medlemsländerna. Industrin sysselsätter 10 000 personer inom EU, ett antal som man också hoppas skall öka.
Enligt Plastic Europe kommer en av höjdpunkterna vara en presentation av en ny kemisk process som konverterar polystyren till ett biologiskt nedbrytbart material.
En annan programpunkt som arrangörerna tipsar om är den indiska plastorganisation, Plastindia. Organisationen kommer att demonstrera hur plastavfall återanvänds för vägbyggen i Indien.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063