23948sdkhjf

Renrum ska ge ökad expansionskraft

MTI Leewood har förvärvat ett franskt företag som tillverkar silikonprodukter i renrum. Förvärvet skedde i december i fjol och öppnar upp för stora expansionsmöjligheter.
-Silikon är den division inom koncernen med störst expansionsmöjligheter, säger Phil Alston som är VD för koncernens svenska verksamhet Leewood Elastomers AB.
-Materialet har en global tillväxtpotential på tolv procent per år oavsett konjukturen och kniper marknadsdelar från andra material hela tiden. Vi växer tvåsiffrigt på området för varje år, säger Phil Alston.
Franska MTI Sterne har 25 anställda. De tillverkar produkter på underleverantörsbasis men har även ett antal egna, patenterade produkter.
Förvärvet tillför koncernen de renrumsmöjligheter de tidigare saknat. MTI Sterne har ett renrum godkänt för ISO 6 i vilket de arbeter med såväl extrudering som formsprutning av lång och korttidsimplantat samt bioteknikprodukter.
MTI Leewood är uppdelat i två divisioner; flyg och silikon. Flyg står för 45 procent av koncernens omsättning på 100 miljoner dollar och silikon för resterande 55 procent.

En av MTI Sternes egna produkter är en patenterad klämma som har till uppgift att strypa förbindelsen mellan tarm och mage vid påtvingad viktminskning, säger Phil Alston.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.146